Regisztráció

*

*

*

*

*

*

Elfelejtette jelszavát?

*

Illetékfizetési kötelezettség

 

Felhívás! Civil szervezeteket terhelő illetékfizetési kötelezettségről:

A civil szervezetek bírói gyakorlatával kapcsolatban a Kúrián 2017. június 26. napján tartott szakmai tanácskozás arra az álláspontra helyezkedett, hogy a civil szervezeteknek oldalanként 100 Ft ellenében adható kivonat az illetékekről szóló 1990. évi XCII. törvény (Itv.) 37. § (3) bekezdése alapján.

(forrás: birosag.hu)

Részletek: http://gyoritorvenyszek.birosag.hu/20171107/felhivas-civil-szervezeteket-terhelo-illetekfizetesi-kotelezettsegrol-0

 

Karácsony 2017

Minden kedves partnerünknek Békés, Boldog Karácsonyt és Sikerekben Gazdag Új Évet kívánunk!

Egyúttal tájékoztatjuk kedves Partnereinket, hogy irodánk ügyfélszolgálata 2017. december 21. és 2018. január 2. között szünetel.
2018. január 3-tól minden szolgáltatásunkkal állunk rendelkezésükre!

A Civil Információs Centrum munkatársai

A civil szervezetek szja 1%-os kedvezményezetté válása

2017. szeptember 1-jétől tölthető le a NAV internetes honlapjáról a 17EGYREG jelű adatlap, amelyet előzetes regisztráció céljából, 2017. október 2-áig azon civil szervezeteknek kell - kizárólag elektronikus úton, az Ügyfélkapun keresztül - benyújtani a NAV-hoz, amelyek a 2018. rendelkező évtől igényt tartanak a rendelkező magánszemélyek által felajánlott szja 1%-os összegekre és még nem regisztráltak. Részletek:  http://www.nav.gov.hu/nav/szja1_1/tajekoztatok/A_civil_szervezetek_s20170904.html

Megtévesztő megkeresések

Megtévesztő megkeresések a civil szervezetek beszámolóival kapcsolatban

Több bejelentés érkezett az Országos Bírósági Hivatalba (OBH), miszerint civil szervezetek megtévesztő megkereséseket kaptak különböző gazdasági társaságoktól. E társaságok azt ajánlották, hogy ellenszolgáltatás fejében törvényességi és gazdasági szempontból átvizsgálják, javítják a civil szervezetek beszámolóit. Ezáltal megelőzhetik az esetleges retorziókat. Felhívjuk a figyelmet, hogy a civil szervezetek beszámolóival kapcsolatban az OBH feladata kizárólag azok nyilvántartása és közzététele. Az OBH tartalmában, érdemében nem vizsgálja a beszámolókat, valamint a civil szervezetek gazdálkodási tevékenységét sem, ilyen vizsgálatokra ugyanis nincs hatásköre. Kérjük, ha ilyen tartalmú megkeresést kapnak, azt utasítsák el, illetve haladéktalanul jelezzék az illetékes törvényszéknek, vagy a nyomozóhatóságnak.

forrás: http://birosag.hu/kiemelt-kozlemeny/megteveszto-megkeresesek-civil-szervezetek-beszamoloival-kapcsolatban

Új űrlapok a civil nyilvántartási eljárásokban!!!

Az új űrlapok és kitöltési útmutatók 2017. szeptember 1-jétől érhetőek el a következő linken.

TOP