Regisztráció

*

*

*

*

*

*

Elfelejtette jelszavát?

*

MEGNYÍLTAK A NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉSI ALAP CIVIL SZERVEZETEK 2018. ÉVI MŰKÖDÉSI CÉLÚ ÉS SZAKMAI PROGRAM TÁMOGATÁSÁRA KIÍRT PÁLYÁZATAI!

Pályázati kiírások: civil.info.hu/palyazatok

Önkéntességért Díj

Az idén 15 éves Önkéntes Központ Alapítvány 9. alkalommal hirdet pályázatot a hazai önkéntességet elismerő díjak elnyeréséért.

A 6 kategóriában meghirdetésre kerülő díjakra 2017. szeptember 30-ig lehet pályázni. Az Önkéntes Központ Alapítvány az önkéntesség terén 2016. szeptember 1. és 2017. augusztus 31. között kimagasló teljesítményt nyújtó magánszemélyek, közösségek, szervezetek, intézmények és vállalatok pályázatait várja.

2017-ben az alábbi hat kategóriában kerül a díj kiírásra:

 • AZ ÉV ÖNKÉNTESE (magánszemélyeknek)
 • AZ ÉV CIVIL SZERVEZETI ÖNKÉNTES PROGRAMJA (alapítványok, egyesületek)
 • AZ ÉV KÖZINTÉZMÉNYI ÖNKÉNTES PROGRAMJA (állami, önkormányzati fenntartású intézményeknek)
 • AZ ÉV VÁLLALATI ÖNKÉNTES PROGRAMJA (cégeknek)
 • AZ ÉV PRO BONO KEZDEMÉNYEZÉSE(pro bono, szakértelem átadáson alapuló önkéntes programot működtető cégnek)
 • AZ ÉV KÖZÖSSÉGI KEZDEMÉNYEZÉSE (közönségdíj) (Olyan helyi kisebb szervezetek vagy helyi közösségek jelölhetők vagy pályázhatnak, amelyek saját közvetlen környezetükben végeznek kiemelkedő tevékenységet önkéntesekkel.) Ezt a díjat közönségdíj formájában adjuk ki, melyre online formában a onkentessegertdij.huoldalon keresztül várjuk majd a szavazatokat 2017. október 16. és november 6. között.

Az adatlapok, a pályázati kiírás és a szabályzat elérhetőek az www.onkentessegertdij.hu oldalon. A jelöléseket és pályázatokat 2017. szeptember 30-ig lehet a dij@onkentes.hu e-mail címre „Önkéntességért Díj jelölés” jeligére elküldeni.

Pályázati lehetőség a Visegrádi Alapnál

A Nemzetközi Visegrádi Alap pályázatot hirdet civil szervezetek, oktatási, kutatási intézetek, valamint a civil szféra egyéb szereplői számára.

 A Visegrad Grants, a Visegrad + Grants, illetve a Strategic Grants keretében olyan pályázatok nyerhetnek támogatást, melyek célja  a Visegrádi országok, a Nyugat-Balkán és a Keleti Partnerség országai közötti együttműködés elősegítése, a régió fejlesztése, és az Alap által meghatározott területek valamelyikével foglalkoznak (oktatás, környezetevédelem, vidékfejlesztés, innováció, vállalkozásfejlesztés, egészégmegőrzés, média, stb.).  Az átlagosan elnyerhető támogatás összege: 20.000 €.

Pályázni a visegradfund.org weboldalon keresztül lehet, e-mail  címmel történő regisztrációt követően.

Határidő: 2017. október 1. 12.00

Pályázat - Kultúra Lovagja cím

A Falvak Kultúrájáért Alapítvány (Budapest) pályázatot hirdet a Kultúra Lovagja cím adományozására.
Pályázók köre: társadalmi szervezetek és önkormányzatok, akik – a jelölt tudta nélkül – tagjuk, munkatársuk, vezetőjük huzamos időn át végzett, önzetlen, áldozatos munkáját az elismerés ezen formájával kívánják megköszönni. Egy szervezet egy jelöltet állíthat.
A pályázat benyújtása kizárólag postai úton lehetséges. Formája és tartalma alapvetően kötetlen, de a pályázatnak kötelezően tartalmazni kell a jelölt foglalkozását, életkorát, valamint maximum 500 karakterben a lovagias tettek összefoglalását. A pályázathoz a pályázó által szükségesnek ítélt mellékletek (támogatói nyilatkozatok) csatolhatók.
Cím: Falvak Kultúrájáért Alapítvány 1134 Budapest Gidófalvy út 29.
Az elismerés átadása a XXII. Magyar Kultúra Napja Gálán (2018. január 22-én) lesz.
A tájékoztatás részleges, további információ e-mailben: adrianus.alapitvany@gmail.com

Beadási határidő október 15.

MOL - Új Európa Alapítvány KÖSZ! Program - Társadalmi Felelősségvállalás

http://www.ujeuropaalapitvany.hu/palyazatok

Az Új Európa Alapítvány az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézettel együttműködésben pályázatot hirdet a magyarországi nonprofit szervezetek és egyházi szervezetek, intézmények mint lehetséges fogadószervezetek számára azzal a céllal, hogy az Iskolai Közösségi Szolgálat előírásainak megfelelő programokat valósítsanak meg a középiskolák 9-12. évfolyamos diákjai számára. A KÖSZ! PROGRAM szándéka szerint szeretné elősegíteni, hogy a helyi civil szervezetek és oktatási intézmények összefogásával új iskolai közösségi szolgálati projektek valósuljanak meg. A program hozzá kíván járulni, hogy minél több diák elvégezze a 2016. évtől az érettségi feltételének számító Iskolai Közösségi Szolgálatot és ennek során olyan élményben legyen része, ami motiválhatja őt a további önkéntes tevékenységre.

 

Pályázatot nyújthatnak be „fogadó szervezetként”:

 • civil szervezetek,
 • egyházak, egyházi szervezetek vagy egyházi fenntartású intézmények, amelyek az alábbi területek egyikén tevékenykednek:
  • egészségügy
  • oktatási
  • szociális és jótékonysági
  • kulturális és közösségi
  • környezet- és természetvédelmi
  • katasztrófavédelmi
  • bűn- és balesetmegelőzés
  • óvodás korú, sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók, idős emberek sport- és szabadidős tevékenysége.

 

Pályázati kategóriák

 • kisprojekt 5 fő részvételével, ahol az öt fő külön-külön is teljesítheti a szolgálatot
 • nagyprojekt10-30 fő (kb. egy osztály) részvételével, ahol a diákok egyidejűleg és közösen látják el a feladatokat a közösségi szolgálat keretében

Egy pályázó szervezet egyszerre 1 nagyprojektet vagy max. 2 kisprojektet nyújthat be.

 

Támogatható projektek. Olyan projektekkel lehet pályázni, amelyek

 • keretében minden diák résztvevő időarányosan legalább 20 óra közösségi szolgálatot tud teljesíteni a megvalósítás alatti időintervallumban, tanórán kívül, a törvény által meghatározott módon, amelybe beletartozhat a felkészítési és a feldolgozási fázis is.
 • helyi igényeket elégítenek ki, helyi lakosokat, intézményben tartózkodókat/élőket szolgál, segít.

 

Támogatás az alábbi költségtípusokra igényelhető:

 • anyagköltség, fogyóeszköz (pl. festék, ceruza, papír, kézműves eszközök és alapanyagok, kertészeti eszközök, könyvek, hangszerek, élelmiszer stb.)
 • kommunikációs és dokumentációs eszközök
 • utazási vagy szállítási költség
 • mentor (IKSZ koordinátor) költségei (a projekt összköltségének max. 25%-s)

 

Az online pályázatok benyújtásához regisztráció szükséges,

A regisztrálás határideje: 2017. november 9., éjfél.

A pályázat benyújtásának határideje: 2017. november 15., éjfél.

A projekteket 2018. március 1 - november 30. között lehet megvalósítani.

Bővebb információ: www.kozossegi.ofi.hu

TOP